•Honden aan de leiband•Sluitingsdagen O.H.Hemelvaart•Gratis standplaats jaarmarkt•Campagne ‘stook slim’•Kempen kookt!•Fotowedstrijd ‘Vorselaar, verrassend natuurlijk’

Honden aan de leiband
Honden horen aan de leiband. Toch merken we dat de regels  regelmatig overtreden worden. Vooral in De Dreef lopen honden vaak los, tot grote ergernis van onze wandelaars en joggers.
 
Enkele weken geleden plaatsten we bijkomende bordjes aan De Dreef. De politie zal het toezicht op loslopende honden verhogen.
 
Dank voor uw medewerking.
Sluitingsdagen O.H.Hemelvaart
Op 17 mei (O.H. Hemelvaart) zullen de gemeentediensten gesloten zijn. Het gemeentehuis, het OCMW, de werkhal en de kinderclub zijn ook op 18 mei gesloten. Het containerpark is niet beschikbaar tot en met 19 mei.
 
Wij verontschuldigen ons voor het ongemak.
 
De volledige lijst met de sluitingsdagenkan u bekijken op onze website.
 
Gratis standplaats jaarmarkt
Op zaterdag 16 juni vieren we weer jaarmarkt. Net als de vorige jaren stellen we op de avondmarkt gratis standplaatsen ter beschikking van de Vorselaarse handelaars. Heeft u interesse om uw waren op een gezellige manier aan de man te brengen op de jaarmarkt? Laat dan snel iets weten.
 
Ook handelaars die aan het parcours gelegen zijn en een kraam voor de deur willen plaatsen, nemen best contact op. Dan houden we de nodige ruimte voor u vrij.
 
 
Campagne ‘stook slim’
Volgende week maandag (7 mei) gaat de campagne ‘stook slim’ van start. De campagne van het departement Leefmilieu, Natuur en Energie legt de problematiek rond stoken bloot.
 
De campagne gaat in op de vragen rond het verbranden van afvalin de tuin, maar brengt ook het veilig gebruik van kachelsonder de aandacht.
 
 
Kempen kookt!
Op 11 mei kan u genieten van het culinaire erfgoed van onze regio Kempen. Kok Jeroen Van Alphen strijkt dan in Vorselaar neer met zijn Kempen kookt!-stand. Vorselaar breidt de activiteit uit met een ‘Kempense tapastocht’. Op verschillende locaties kan u smikkelen van typische streekproducten. De Vorselaarse fotovrienden verzorgen een thematische tentoonstelling.
 
De ‘Kempense tapastocht’ start vanaf 18u in de feestzaal van het klooster. Deelnemen kost €10 (6 hapjes).
 
 
Fotowedstrijd ‘Vorselaar, verrassend natuurlijk’
U kan nog tot 9 september foto’s insturen voor de fotowedstrijd ‘Vorselaar, verrassend natuurlijk’.
 
Op de website www.dorpindekijker.bekrijgt u meer info en kan u het wedstrijdreglement bekijken.